Piazzeta – kamini na drva

Piazzetta na najbolji način iskazuje italijansku strast prema zanatstvu, gdje se vizuelna privlačnost i tehnologija kombinuju da bi se kreirali moderni stilski predmeti za namještaj. Svaki uređaj koji proizvodi ova kompanija zadovoljava najviše standarde efikasnosti, praktičnosti i bezbjednosti, odlikuje se odličnim dizajnom i kvalitetnim materijalima.

Piazzeta nudi izuzetno širok spektar rješenja za grijanje. Panoramske kamine – dvostrane, slobodno stojeće ili ugradbene, sa ekskluzivnim oplatama od majolike, svi sa širokim ognjištem da što bolje iskoristite svoj pogled na vatru. Ako više volite zgodnu jednostavnost peći, Piazzetta se može pohvaliti brojnim modelima, drvo, pelet i gas. Možete da ih postavite u ravni sa zidom ili u centru sobe, ili u tankom položaju da bi stali i u najuže prostore, sposobne za grijanje na različitim mjestima. Na raspolaganju je mnoštvo  rješenja koja odgovaraju svim potrebama, a sva imaju ekskluzivni dizajn koji potpisuje Piazzetta.

Zahvaljujući Multifuoco® inovativnim sistemom, toplota se distribuira ravnomjerno, odozdo prema gore, eliminišući tu razliku u temperaturama koja je tipična za tradicionalne sisteme sa prirodnom konvekcijom.