Media wall

Šta je medijski zid?

Osnovna ideja je da kreirate funkciju koja sadrži sve vaše medije na jednom mjestu, što rezultira centralnim dijelom koji odmah uhvati fokus ljudima nakon što uđu prostoriju.
Ovo je mnogo više od jednostavnog postavljanja TV-a na nosač. Medijski zid je dizajniran i napravljen po mjeri. U najmanju ruku, to će obezbjediti zatvorenu zonu za sakrivanje svih kablova i obezbjediće uredan prostor za vaš TV u koji možete da utaknete. Ali većina dizajna će uključiti druge privlačne karakteristike.
Potpuno razvijen medijski zid mogao bi da sadrži uvučene police, prostor za ormar ili fioke, na primer – dajući vam prijeko potrebno dodatno skladište.

U mnogim domovima, medija zidovi postali su važna karakteristika dnevne sobe, učvršćujući prostoriju i dajući joj divnu tačku gledišta. Oni sada pružaju oštru konkurenciju za tradicionalni kamin, iako ne morate da pravite kompromise kada je u pitanju medijski zid ili kamin jer integrisani električni kamini postaju uobičajena karakteristika naših zidova.

Naši dizajni medijskih zidova su po mjeri, napravljeni u zavisnosti od potreba i želja kupaca. Izgledaju najbolje kada odražavaju arhitekturu i dekor kuće, dodaju karakter enterijeru, smanjuju nered i čine da zidovi izgledaju deblji, što rezultira osećajem čvrstoće i postojanosti.

Ugradnja media zida

Faza 1

Dizajniramo i pravimo okvir za media zid. Ovo je uvijek dizajn i veličina po mjeri, prilagođena vašim zahtjevima. Pored željene estetike, izrađuje se sa prostorom za vođenje i prikrivanje kablova.

Kliknuti na slike za uvećanje

Faza 2

Media zid je obložen i spreman za malterisanje sa potrebnim prostorom za zvučne trake, električne kamine i drvene grede, u zavisnosti od vašeg dizajna.

Faza 3

Media zid je spreman za završetak kablovske instalacije, potencijalnu instalaciju rasvijete i utičnica i na kraju montaže TV-a.

Kako želite da postavite vaš kamin

Jednostrani – frontalni kamin

Vidi se samo prednja strana. Obje strane su potpuno zatvorene pomoću isporučenih ploča za zatvaranje kako bi se vidjela samo prednja strana kamina.

Dvostrani – ugaoni kamin

Držite otvorenu lijevu ili desnu stranu kamina, dok suprotnu stranu ogradite isporučenom pločom za zatvaranje. Korišćenje jedne strane kamina kao ključne daje jedinstven stil instalaciji.

Trostrani – panoramski kamin 

Održavanje otvorene i lijeve i desne strane za vrhunsku funkciju gledanja. Na našem primjeru smo prikazali vatru sa podignutim ognjištem na vrhu C presjeka kako bi se upotpunila vatra.

Koja je najpogodnija veličina kamina za vas?

Ako planirate da postavite televizor iznad vašeg kamina, savjetujemo vam sledeći vodič kako biste pronašli najprikladniju veličinu uređaja u skladu sa veličinom televizora. Smatramo da je ovaj dio veoma važan jer je kod postavljanja medijskog zida proporcije igraju važnu ulogu. Preporučujemo da kamin bude ili približno iste veličine kao TV ili veći. Ne postoji tačan ili pogrešan odgovor na ovo, to je naše mišljenje.

  • 32″-48″ tv 800mm i veći
  • 50″ tv 1000mm i veći
  • 55″ tv 1200mm i veći
  • 60″ tv 1300mm i veći
  • 65″ tv 1400mm i veći
  • 70″-75″ tv 1600mm i veći
  • 80″+ tv 1800mm i veći

Dizajn stilovi

Galerija

Kliknuti na sliku za uvećanje