HITZE je veoma cijenjen poljski proizvođač modernih i ekoloških kaminskih uložaka, samostojećih peći, baštenskih ognjišta i kaminskih dodataka. HITZE je, prije svega, duga tradicija i iskustvo. To je pažnja za detalje, što je, za razliku od izgleda, veoma važno, jer su detalji ti koji čine cjelinu.

Moderni kamini sa vodenim rezervoarom riješenja su koja se preporučuju svima onima koji žele da s jedne strane dobiju sjajnu dekoraciju, a s druge strane efikasno zagrijevaju vodu u CO sistemu. Kertridži su opremljeni posebnim vodenim omotačima, koji sakupljaju toplotu od sagorijevanja. Zahvaljujući njima moguće je smanjiti troškove grijanja čak za 40%! Različite dimenzije ložišta omogućavaju da instalirate kamin u bilo koji prostor. Opseg podesive snage je od 5 do 27 kW

Ložišta su napravljena od kotlovskog čelika, staklo je od vatrostalnog stakla, a komora za sagorjevanje obložena je keramičkim betonom – zahvaljujući tome, kamini su otporni na oštećenja i pouzdani dugi niz godina. Velika efikasnost grijanja rezultat je upotrebe deflektora koji povećavaju temperaturu unutar komore i posebno dizajniranog zadnjeg dijela, koji omogućava dovod sekundarnog vazduha u gornji dio kamina i na taj način povećava efikasnost uređaja za sagorjevanje dimnih gasova.